De Stopwijzer

Veel mensen stoppen van de één op de andere dag met roken. Helaas lukken de zogenaamde ‘Cold turkey’ stoppogingen meestal niet. Wie succesvol wil stoppen kan zich het beste goed voorbereiden. Om stoppers te helpen met hun voorbereiding heeft Stichting Stop Bewust de “Stopwijzer” ontwikkeld.

DE STOPWIJZER

De Stopwijzer is dé startersgids voor stoppers. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt, voordat je start met stoppen. De Stopwijzer is opgedeeld in drie onderdelen:” begrijpen, beslissen en voorbereiden. Met behulp van deze stappen wordt jou de weg geleid naar een rookvrij leven.

BEGRIJPEN

In dit onderdeel krijg je inzicht waarom je rookt en wat voor soort roker je bent. Dit is belangrijk als je wil stoppen, want als je weet waarom je een sigaret opsteekt, kun je die ‘triggermomenten’ beter aanpakken.

Als je merkt dat je hunkert naar een sigaret kun je afleiding zoeken door bijvoorbeeld een stukje te gaan wandelen of even de krant te lezen.

BESLISSEN

Veel rokers kiezen ervoor om te stoppen, terwijl ze er eigenlijk nog niet klaar voor zijn. Door voor- en nadelen van roken tegenover elkaar te zetten, weet je of je er echt achter staat om definitief afscheid kan nemen van de sigaret.

Het is belangrijk dat je de noodzaak van het stoppen daadwerkelijk inziet. Alleen weten dat roken slecht voor je is, blijkt vaak onvoldoende.

VOORBEREIDEN

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te stoppen is het tijd om je voor te bereiden. Dit houdt in dat je overzicht krijgt van de mogelijke stopmethodes en de beschikbare hulpmiddelen. Deze vind je in het laatste gedeelte van de Stopwijzer.

LAAT JOUW VERSLAVING IN ROOK OPGAAN!

Overweeg jij te stoppen met roken en wil je jezelf eerst goed voorbereiden? Aarzel niet en download de Stopwijzer. Door de stappen begrijpen, beslissen en voorbereiden te doorlopen ben jij klaar voor een succesvolle stoppoging.

AANMELDEN STOPWIJZER

https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust