Koeman als ambassadeur voor stoppen met roken

Blog icon

Ronald Koeman zet zich in als ambassadeur voor ‘Kick it with Help’. Samen met F2 Freestylers en het biofarmaceutisch bedrijf Pfizer heeft hij een video en boodschap gelanceerd. Het doel is om rokers aan te sporen om deskundige hulp te zoeken bij het stoppen met roken. Het verband tussen voetbal en stoppen met roken komt duidelijk naar voren in de campagne. Beide vereisen namelijk motivatie en een coach. “En bij het roken kan die coach, een zorgverlener, je kansen verhogen om daadwerkelijk te stoppen met roken”, zegt Koeman.

Waarom zet Ronald Koeman zich in voor een antirookcampagne?

Het Laatste Nieuws vroeg Koeman waarom hij zich inzet voor een antirookcampagne. Koeman antwoordde daarop het volgende: “Als je in het voetbal jonge spelers coacht, is gezondheid de basis voor goede prestaties. Maar ik ben nog meer tegen roken door een aantal gebeurtenissen, waaronder het borstkankerverhaal van mijn vrouw. Zij rookte en is direct gestopt toen het geconstateerd is. En dan is er Johan Cruijff, mijn trainer bij Barcelona, die op zijn 45ste hartklachten kreeg door roken, en hij is dan gestopt. Dat heeft me doen beseffen dat je daar vanaf moet blijven. Als ze mij benaderd hebben om ambassadeur van de antirookcampagne te zijn, wou ik daarvoor optreden”.

Hoe denkt Koeman over rokende profvoetballers?

HLN vroeg ook hoe hij tegenover rokende voetballers staat als coach. Sommige topvoetballers roken, waar door coaches verschillend op gereageerd wordt. Op het EK van 2016 liet bondscoach Marc Wilmots toe dat een van zijn spelers, Radja Nainggolan, rookte. Echter zei coach Roberto Martinez het roken niet te tolereren. Hoe denkt Koeman hierover, zou hij de speler oproepen? Hij antwoordde het volgende: “Dat is misschien uiteindelijk wat ver gezocht. Verbieden is soms… Maar ik zal met de betreffende speler wel communiceren en aangeven dat ik het niet goed vind. Maar om zo een harde beslissing te nemen, dat weet ik niet. Maar als het rookgedrag invloed zou hebben op het groepsgebeuren of de prestaties, zou ik de speler wel weren. Ik vind dat roken in de hedendaagse tijd niet past bij een voetballer. Het is niet gezond en het is niet positief voor de uiteindelijke prestaties. Als profvoetballer ben je een voorbeeld, en dan kan het niet dat je rookt.”

Hulp bij het stoppen met roken

Zoals Ronald Koeman in het interview vertelde: goede hulp kan de kans op succesvol stoppen met roken aanzienlijk verhogen. Maar wat is goede hulp? Stichting Stop Bewust helpt jou graag bij het beantwoorden van deze vraag. Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou informeren en adviseren over hulpmiddelen, stopmethodes en vergoedingen via de zorgverzekeraar. Daarnaast kunnen zij jou helpen bij het opstellen van een persoonlijk stopplan, om zo de stoppoging concreet te maken. Wil jij graag kosteloos stopadvies ontvangen? Dien dan een terugbelverzoek in.

Ik wil graag stopadvies ontvangen

Bron: Het Laatste Nieuws

https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust