Stoppen met roken ook in 2023 met vergoeding

Blog icon

De inflatie en stijgende energieprijzen maken het leven steeds duurder. Veel mensen stellen stoppen met roken programma’s uit, omdat ze bang zijn voor kosten. Toch is deze angst onterecht: in 2023 wordt voor iedereen die wil stoppen met roken één keer een stopprogramma volledig vergoed. Hierdoor kun je door te stoppen juist veel geld besparen. Welke stopprogramma’s worden vergoed lees je in dit blog.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt per jaar eenmalig een stoppen met roken programma. Dit geldt enkel voor reguliere methoden. Dit zijn bijvoorbeeld persoonlijke coaching of groepstrainingen. Ook nicotinevervangers en medicijnen worden vergoed als je ze combineert met een coaching traject. Let op: als je wil stoppen met roken is motivatie het allerbelangrijkste, nicotinevervangers en medicijnen zijn slechts een hulpmiddel. Alternatieve methoden zoals lasertherapie of acupunctuur worden via de basisverzekering zelden vergoed.

Kies een stopmethode

Dat stoppen met roken komend jaar eenmalig vergoed wordt, betekent ook dat het verstandig is een methode te kiezen die bij jou past. Wat werkt is voor iedere stopper anders. De een gebruikt nicotinevervangers en de ander stopt ‘Cold turkey’. Als je wil weten welke methode geschikt is voor jou, kun je het best een gesprek aangaan met een stopadviseur. Zij zijn gespecialiseerd als het gaat om de verschillende manieren om van een rookverslaving af te komen.

Pak jij ook je stopkans?

Stoppen met roken is een kans op een gezonder leven. Wanneer je een reguliere methode gebruikt wordt het ook nog eens vergoed. Toch blijven veel rokers zitten met de vraag: hoe stop je nou eigenlijk met roken? Als je door de bomen het bos niet meer ziet, zijn onze stopadviseurs er om jou te helpen. Zij kijken naar jouw persoonlijke situatie en geven advies op maat. Hierdoor leidt jouw poging om te stoppen met roken niet tot frustratie, maar tot voldoening.

GESPREK MET STOPADVISEUR

https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust