STOPPER VAN DE MAAND FEBRUARI:
COBY

Coby is de stopper van de maand februari. Ze rookte ongeveer sinds haar 11e en is gestopt toen ze 45 was. Sommige stoppers krijgen last van stemmingswisselingen, maar Coby niet. Zo gaf ze zelf aan: “ik bleef gewoon de vrolijke Coby”.

MOTIVATIE

De motivatie kwam voor Coby in meerdere vormen. Haar kinderen vonden de geur van het roken vervelend. Voor haarzelf was ze er ook wel achter dat ze wilde stoppen. Twee keer had ze een longontsteking gehad. Toen dacht ze: “nu is het wel klaar”.

STOPPEN MET LASEREN

Meerdere keren heeft de stopper van de maand een poging gedaan de sigaret naast zich neer te leggen. Eerst een keer met accupunctuur, maar dit was helaas geen succes. Vervolgens is de stoppoging wel gelukt met behulp van laseren.

VOORDELEN VAN STOPPEN

Stoppen met roken had voor Coby verschillende voordelen. Zo merkt ze dat ze meer lucht krijgt. Daarnaast heeft ze ook een beter smaak- en reukvermogen. Verder is de vieze geur die door het roken werd veroorzaakt verdwenen.

MOEILIJKE MOMENTEN

Coby geeft aan niet echt moeilijke momenten te hebben gehad tijdens het stoppen. Wanneer ze toch een beetje last had nam ze wat kauwgom, of ging ze wat anders doen. Als ze dat had gedaan ging het alweer goed.

LEUKE GEBEURTENIS

Het stoppen leidde ook nog tot een grote verassing voor Coby. Ze was langsgegaan bij haar oudste dochter en daar bleek dat een feest was georganiseerd. Het hele appartement was versierd. Coby en haar dochters hebben toen samen gevierd dat ze sinds een jaar was gestopt met roken.

OOK STOPPEN?

Wil jij ook stoppen, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? De stopcoaches van Stichting Stop Bewust kunnen je gratis van informatie en advies voorzien. Op die manier kun jij zodra je er klaar voor bent beginnen aan een succesvolle stoppoging.

Neem contact op
https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust