STOPPER VAN DE MAAND MAART:
HARRY

De stopper van de maand maart is Harry. Hij is 70 jaar en heeft ongeveer 55 jaar shag gerookt. In zijn familie waren veel mensen al gestopt. Uiteindelijk was het zijn papegaai die hem heeft aangezet om ook te stoppen met roken. Hoe dat komt lees je in deze blog.

ROL VAN STICHTING STOP BEWUST

Harry’s praktijkondersteuner heeft hem verteld over Stichting Stop Bewust. Vervolgens heeft hij zich aangemeld voor de nieuwsbrief. Daarin kwam hij allerlei informatie tegen over stoppen met roken. Dit was voor hem verhelderend, want hij zag toen dat er allerlei mogelijkheden waren om van het roken af te komen.

PAPEGAAI

Sinds een paar jaar heeft Harry een papegaai. Deze vogel kan geluiden feilloos nadoen. Na een tijdje begon de papegaai Harry’s lach na te doen. Hij merkte dat de lach schor en doorrookt klonk. Hier schrok Harry zodanig van dat hij naar de huisarts is gegaan. Zijn longen bleken zo beschadigd als die van een 87-jarige. Toen hij dat hoorde vond Harry het tijd om afscheid te nemen van de sigaret.

STOPMETHODE

Harry heeft in zijn leven drie stoppogingen gedaan. Zijn laatste poging was met een cursus. Deze cursus werd gevolgd met een groep van ongeveer elf á twaalf deelnemers. Deze cursus vond Harry prettig omdat iedereen elkaar steunde tijdens het stoppen. Harry zei hier zelf over: “je hebt heel veel aan elkaar”.

VOORDELEN VAN STOPPEN

Harry geeft aan dat zijn conditie wat beter is geworden door het stoppen. Daarnaast had hij vroeger een rochel tijdens het slapen, die is nu volledig verdwenen. Daarnaast houdt Harry meer geld over voor andere leuke bezigheden.

HARRY’S TIP

Voor Harry waren pauzes een moment om te roken. Wanneer Harry thuis op de bank ging zitten had hij vaak zijn standaard rookmomentje. Door die trigger te vermijden merkte hij dat het stoppen makkelijker ging. Hij zei hier zelf over: gewoon doorwerken, geen pauzes nemen en dan kom je er wel.

OOK DE SIGARET VAARWEL ZEGGEN?

Heb je geen papegaai, maar wil je wel stoppen met roken? ? Onze stopadviseurs kunnen jou informatie geven over de verschillende mogelijkheden. Iedere stopper is anders, daarom zorgen onze adviseurs dat jij de methode vindt die bij jou past.

Neem contact op
https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust