Nieuwe, neutrale verpakking voor sigaretten in het Verenigd Koninkrijk

Blog icon

In het Verenigd Koninkrijk mogen sigaretten alleen nog verkocht worden in een groen-bruine verpakking. Hoewel de regel vorig jaar al in is gegaan, mochten fabrikanten hun oude voorraden nog opmaken. Vanaf vandaag moeten alle sigaretten in deze verpakking verkocht worden.

Nieuwe, neutrale verpakking voor sigaretten

Op de verpakking mag het merk alleen in letters worden vermeld, zonder logo. De waarschuwingen voor gezondheidsrisico’s beslaan nu een groot gedeelte van de voor- en achterkant van de pakjes.

Ook andere maatregelen tegen roken in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 21 mei wordt er nog een andere anti-rookmaatregel ingevoerd. Sigaretten met smaakjes worden dan verboden. Ook geldt er een minimum aantal sigaretten per pakje, namelijk 21.

Andere landen zullen ook een neutrale verpakking invoeren

Een zelfde soort pakje is in Australië al in 2012 ingevoerd. Het percentage rokers is daar sindsdien met ruim een half procentpunt gedaald. Ook in Nederland zullen de pakjes een nieuwe, neutrale verpakking krijgen.

Bron: NU.nl

Stoppen met roken? Zet nu de eerste stap!

Wil jij graag stoppen met roken, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? De stopadviseurs van Stichting Stop Bewust zijn er om jou te helpen. Naast het informeren en adviseren over hulpmiddelen, stopmethodes en vergoedingen kunnen ze jou ook helpen bij het opstellen van een persoonlijk stopplan. Het telefonisch adviesgesprek is eenmalig, gratis en vrijblijvend. Zet jij de eerste stap?

Help mij met info

https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust