STOPPER VAN DE MAAND NOVEMBER:
ELROY

Elke maand zetten we een andere stopper in de schijnwerper met zijn of haar verhaal. Want elke stopper heeft een stoppen met roken ervaring! Hoe is deze persoon gestopt met roken? En hoe overwon deze stopper obstakels, moeilijke momenten en ontwenningsverschijnselen? Deze maand vertelt Elroy hoe hij definitief vaarwel zei tegen de sigaret.

STOPPER VAN DE MAAND NOVEMBER: ELROY

Elroy is de stopper van de maand november. Hij is 34 jaar, komt uit Zeewolde en werkt als transportplanner. Elroy is inmiddels een halfjaar gestopt met roken. Hij ontving telefonisch stopadvies van onze stopadviseur en maakte daarnaast de keuze om gebruik te maken van een telefonische stoppen met roken coach. In de video vertelt Elroy hoe zijn stopproces is verlopen.

DE STOPPEN MET ROKEN ERVARING VAN ELROY

“Ik sport en beweeg veel. Ik vind het daarom belangrijk om aan mijn lichaam te werken. Dit is de reden dat ik wilde stoppen met roken.”

AANPAK

“Ik wilde graag stoppen met roken, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Ik ben daarom op internet rond gaan zoeken. Zo ben ik bij Stichting Stop Bewust terecht gekomen. Stichting Stop Bewust verwees mij door naar een telefonische coach. Deze begeleidde mij bij het stoppen met roken en mij hielp op de moeilijke momenten als het tegenzat. Dit heeft mij erg geholpen, waardoor het makkelijker werd om te stoppen.”

MOEILIJKE MOMENTEN

“Moeilijke momenten zijn bijvoorbeeld als je ‘s ochtends wakker wordt, na het ontbijt, na het avondeten. Ook pauzes, momenten dat je aan het wachten bent, of als je met veel mensen bij elkaar staat zijn lastig. Om de cirkel te doorbreken kun je sporten, een stuk fruit eten of een stuk wandelen. Probeer er zo min mogelijk aan te denken. Ik merk de effecten van het stoppen met roken. Ik heb een betere huid, mijn reuk en smaak is beter. Mijn conditie is beter.”

TIP VAN ELROY

“Je moet er honderd procent achter staan, er vol voor gaan en je beste beentje voorzetten. Dan kom je er wel.”

WIL JIJ OOK STOPPEN MET ROKEN?

Stoppen met roken, hoe doe je dat? Hoe ga je om met moeilijke momentenverleidelijke situaties en nicotine-ontwenning? En welke methode is het meest succesvol? De telefonische stopadviseurs helpen je graag met informatie en advies. In het kosteloze en vrijblijvende informatiegesprek kan je al jouw vragen stellen over het stoppen. Een mooie eerste stap naar een rookvrij leven!

OOK JOUW STOPPEN MET ROKEN ERVARING DELEN?

Ben jij supertrots op jezelf dat je gestopt bent met roken? Heb jij dé gouden stoppen met roken tip? Of wil jij net als Elroy jouw verhaal delen om andere stoppers te inspireren? Meld je dan aan om jouw stopverhaal te delen, dan nemen we contact met je op.

Neem contact op
https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust