Sigarettenprijs verschilt sterk per land

Blog icon

De sigarettenprijs voor een pakje Marlboro (twintig stuks) verschilt enorm per land. Nederlandse sigaretten zijn duur, maar haalt het nog niet bij Australië. Desalniettemin, in veel landen in Azië ben je veel goedkoper uit: daar kosten sigaretten soms nog geen euro. De vergelijkingswebsite Numbeo heeft de prijzen van 105 landen op een rij gezet.

Sigarettenprijs per land

1. Australië: 29 euro
2. Nieuw-Zeeland: 16,29 euro
3. Ierland: 13,00 euro
6. Frankrijk: 10,00 euro
12. Nederland: 8,14 euro
14. Verenigde Staten: 7,29 euro
17. België: 6,70 euro
91. Rusland: 1,75
102. Vietnam: 1,13 euro
105. Kazachstan: 0,81 euro

Sigarettenprijs Nederland steeds hoger

Door afspraken die gemaakt zijn in het Nationaal Preventieakkoord stijgt de prijs van sigaretten. Zo is de sigarettenprijs in Nederland zowel in 2020 en in 2021 gestegen. Echter, de komende jaren zullen sigaretten en ander tabakswaar nog duurder worden.

Geld besparen? Stop met roken!

In 2020 zijn de prijzen voor een pakje sigaretten in Nederland verder gestegen. Daarom is de beste manier om geld te besparen helemaal te stoppen met roken. Dit heeft niet alleen voordelen voor jouw portemonnee, maar natuurlijk ook voor je gezondheid! Wij kunnen je helpen met de juiste keuze voor een hulpmiddel of stopmethode. Bovendien kunnen onze telefonische stopadviseurs jou ook meer vertellen over vergoedingen via de zorgverzekeraar. Naast informatie en advies kunnen de stopadviseurs je helpen bij het opstellen van een persoonlijk stopplan. Zo weet je wat je te wachten staat wanneer je stopt! Interesse? Schrijf je dan in voor een terugbelverzoek. 

Help mij met het opstellen van een stopplan

https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust