STOPPER VAN DE MAAND JANUARI:
ANNELIEKE

De stopper van de maand januari is Annelieke. Wij mochten haar interviewen over haar stopervaring. Ze is 55 jaar en woont in de buurt van Den Bosch. Sinds haar 14e heeft ze gerookt, maar inmiddels is ze ongeveer een jaar gestopt. Vanuit haar ervaring als stopper geeft ze tips, vertelt ze over moeilijke momenten en deelt ze voordelen van stoppen.

MOTIVATIE

Een tijd lang vond ze het moeilijk de motivatie te vinden om daadwerkelijk te stoppen. Verschillende keren werden stoppogingen uitgesteld naar de volgende week. Uiteindelijk was ze toch zo klaar met de sigaret dat ze zei: “het is genoeg geweest”.

STOPPEN MET COACH

Annelieke is eerst in gesprek gegaan met een telefonisch stopadviseur van Stichting Stop Bewust. Deze adviseerde haar om te stoppen met behulp van een coach. Hier had ze wel interesse in, dus liet ze zich doorverwijzen. De gesprekken met de coach hielpen haar, omdat ze hierdoor inzicht kreeg in zichzelf. Ze vond het fijn om na een paar weken aan haar coach te kunnen zeggen: “ik rook nog steeds niet!”

VOORDELEN VAN STOPPEN

Annelieke ervaarde verschillende voordelen van het stoppen. Zo begon haar huid er beter uit te zien en had ze geen last meer van de rokershoest. Eerst was ze altijd van mening niet zoveel last te hebben van het roken, maar nu terugkijkend ziet ze toch verbeteringen. “Je proeft je eten wel wat beter en je ruikt wat beter”. Daarnaast merkte ze ook dat ze rustiger werd in haar hoofd.

MOEILIJKE MOMENTEN

Tijdens het stoppen kreeg Annelieke te maken met verschillende moeilijke momenten. Zo vertelt ze dat ze na een meningsverschil bijna naar het tankstation is gereden om sigaretten te halen. Uiteindelijk dacht ze dan: “Ik kan het ook gewoon niet doen”.

TIPS

Voor Annelieke geldt dat een coach hielp om het stopproces vol te houden. Een vast moment om met iemand te praten was voor haar prettig. Daarnaast gaf de stopadviseur inzichten en tips die haar vooruit hielpen.

WIL JIJ OOK STOPPEN MET ROKEN?

Stoppen met roken, hoe doe je dat? Hoe ga je om met moeilijke momentenverleidelijke situaties en nicotine-ontwenning? En welke methode is het meest succesvol? De telefonische stopadviseurs helpen je graag met informatie en advies. In het kosteloze en vrijblijvende informatiegesprek kan je al jouw vragen stellen over het stoppen. Een mooie eerste stap naar een rookvrij leven!

OOK JOUW STOPPEN MET ROKEN ERVARING DELEN?

Ben jij supertrots op jezelf dat je gestopt bent met roken? Heb jij dé gouden stoppen met roken tip? Of wil jij net als Annelieke jouw verhaal delen om andere stoppers te inspireren? Meld je dan aan om jouw stopverhaal te delen, dan nemen we contact met je op.

Neem contact op
https://stichtingstopbewust.nl/wp-content/themes/stichting-stop-bewust